Klimatberäkningar, klimatrapportering och klimatstrategi – E-learning

Rambolls e-learning Klimatberäkningar, klimatrapportering och klimatstrategi ger en introduktion till hur klimatberäkningar går till samt går igenom viktiga begrepp och standarder för beräkningar, redovisning och rapportering.

Global klimatförändring är en av vår tids största utmaningar. Genom att mäta och beräkna vår klimatpåverkan ökar vi vår förståelse för var utsläppen sker samt skapar underlag för prioriteringar av miljö- och klimatarbetet. Med stöd av genomförda beräkningar kan vi även ta fram klimatstrategier, mål och handlingsplaner.

Rambolls e-learning Klimatberäkningar, klimatrapportering och klimatstrategi ger en introduktion till hur klimatberäkningar går till samt går igenom viktiga begrepp och standarder för beräkningar, redovisning och rapportering. Bland annat tydliggör utbildningen vad som avses med scoop 1, 2 och 3 och ger en introduktion till livscykelanalyser (LCA) och Miljövarudeklarationer (EDP). Utbildningen omfattar även arbetet med klimatmål, klimatstrategi samt vad Science Based Targets initiative (SBTi) är.

Kklimatberäkningar utbildning

Kursen ger dig

Efter att ha genomfört denna utbildning har kursdeltagaren erhållit en introduktion till klimatberäkningar och klimatrapportering samt fått mer information för att arbeta vidare med organisationens klimatpåverkan, strategier, mål och handlingsplaner inom klimatområdet. Kursdeltagaren har även lärt sig viktiga begrepp kopplat till klimatberäkningar samt standarder för rapportering och mål.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till företag och organisationer, miljö- och hållbarhetsansvariga m.fl som vill utveckla sin verksamhets klimatarbete och önskar en introduktion till klimatberäkningar, klimatrapportering och klimatstrategi.

Ur kursens innehåll

  • Klimatberäkning enligt scoop 1, 2 och 3
  • Viktiga begrepp kopplat till beräkningar och rapportering
  • Redovisning och rapportering av klimatpåverkan
  • Klimatstrategi och Science Based Targets initiative (SBTi)

Recensioner

Recensioner av våra kurser.

Upplägg för e-learning

Utbildningen genomförs individuellt och helt på distans via vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Du som kursdeltagare kan när som helst pausa utbildningen och fortsätta där du slutade när du loggar in nästa gång.

Tidsåtgång: 15 minuter + tid för frågor.

Användarlicensen gäller under tolv månader.

Klimatberäkningar

Fler utbildningar inom miljö och hållbarhet

Här hittar du fler utbildning inom hållbarhet och miljö.

Företagsanpassad e-learning

Önskar ni en företagsspecifik utbildning? Vårt produktionsteam hjälper er gärna. Utifrån era behov och önskemål kan vårt produktionsteam anpassa våra e-learnings eller skapa helt nya och kundspecifika utbildningar. Kontakta oss så berättar vi mer!

Information

E-learning

Klimatberäkningar, klimatrapportering och klimatstrategi – E-learning

Sökord

  • Klimatberäkning
  • Klimatrapportering
  • Klimatstrategi
  • Science Based Targets

Kursavgift

790 SEK (exkl. moms)

Kursanmälan

Klimatberäkningar, klimatrapportering och klimatstrategi – E-learning

Kontakt

Kursledare Nicole Klemets

Nicole Klemets

Kursledare & Produktägare E-learning0709-27 45 06Kontakta mig >>
Kontakta Ramboll Utbildning

Ramboll Utbildning

Support & Förfrågningar