Webbinarium – Nya FMEA enligt AIAG VDA

Inbjudan till konstnadsfritt webbinarium - Nya FMEA enligt AIAG VDA

Är er organisation redo för att möta de nya kraven i den nya AIAG VDA FMEA? Ta del av inspelningen av vårt webbinarium som Christos Skodras höll 27/3 2023.

Fler och fler fordonstillverkare börjar att ställa krav på att i alla nya projekt inom fordonsindustrin så ska riskanalyser utföras på tillverkningsprocesserna och produktkonstruktionen enligt den nya AIAG VDA FMEA. Under en timme kommer vi att ta upp förändringarna i AIAG VDA FMEA och fördelarna med de nya kraven. Vi kommer bland annat att titta på den nya 7-stegsmodellen.

FMEA

FMEA

FMEA (Failure Mode and Effects Analysis) är en metod som används för att identifiera och förhindra potentiella fel och deras effekter på en produkt eller process. AIAG (Automotive Industry Action Group) och VDA (Verband der Automobilindustrie) har samarbetat för att släppa en ny version av FMEA-metoden kallad “AIAG VDA FMEA Handbook.”

AIAG VDA FMEA Handbook

AIAG VDA FMEA-handboken tillhandahåller ett standardiserat tillvägagångssätt för FMEA som är tillämpligt på alla industrier, inte bara bilindustrin. Den innehåller nya krav för att bedöma risker och identifiera möjligheter till förbättringar. Dessutom introduceras ett nytt allvarlighetsklassificeringssystem som möjliggör en mer exakt prioritering av potentiella fel baserat på deras potentiella påverkan på kunderna.

Webbinarieledare

Christos Skodras

Lead Auditor och expert på IATF 16949Läs mer >>
rsmco_personal_00022