Biologisk mångfald – E-learning

Rambolls e-learning om biologisk mångfald ger en introduktion till begreppet biologisk mångfald och varför mångfalden är viktig för både människa och miljö.

Att bevara den biologiska mångfalden är att betrakta som en livförsäkring för vår framtid. Förlusten av biologisk mångfald är ett av de största hoten mot planeten och mänsklighetens framtid. Vår e-learning i biologisk mångfald ger dig en bra introduktion till biologisk mångfald.

Både i rollen som privatperson och vid planering av bygg- och anläggningsprojekt bör man göra medvetna val när det kommer till material, produktionsteknik, transporter, masshantering och inte minst aspekter som rör avfall och närmiljön. Rambolls e-learning Biologisk mångfald ger dig en introduktion till begreppet biologisk mångfald samt varför mångfalden är viktig för både människa och miljö. Utbildningen går också igenom vad ekosystemtjänster innebär samt hur vi kan jobba med att bevara och öka den biologiska mångfalden på övergripande nivå, i bygg- och fastighetsprojekt samt privat.

biologisk mångfald e-learning

Kursen ger dig

Denna kurs ger dig som deltagare en förståelse för kunskap om vad biologisk mångfald är och varför den är viktig. Du får även ta del av exempel på hur hänsyn till biologisk mångfald kan integreras i bygg- och fastighetsprojekt samt hur vi mer övergripande men också privat kan bidra till ökad mångfald.

Målgrupp

Vår e-learning om biologisk mångfald riktar sig till alla som önskar en introduktion till biologisk mångfald, samt till den som önskar mer kunskap och inspiration gällande bevarande, skyddande och stärkande åtgärder.

Utbildningen riktar sig särskilt till verksamheter som arbetar med stadsutveckling, bygg- och fastighetsprojekt eller verksamheter som planerar inför kommande bygg- och fastighetsprojekt och vill lära sig mer om åtgärder för att bidra till biologisk mångfald.

Ur kursens innehåll

  • Begreppet biologisk mångfald
  • Olika typer av ekosystemtjänster
  • Hur man kan identifiera, stärka och skapa ekosystemtjänster
  • Hänsynshierarkin
  • Naturbaserade lösningar
  • Miljöcertifieringar med krav på ökad biodiversitet

Recensioner

Upplägg för e-learning

Utbildningen genomförs individuellt och helt på distans via vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Du som kursdeltagare kan när som helst pausa utbildningen och fortsätta där du slutade när du loggar in nästa gång.

Tidsåtgång: 20 minuter + tid för frågor.

Användarlicensen gäller under tolv månader.

Kurs på distans

Fler utbildningar inom miljö och hållbarhet

Här hittar du fler utbildning inom hållbarhet och miljö.

Företagsanpassad e-learning

Önskar ni en företagsspecifik utbildning? Vårt produktionsteam hjälper er gärna. Utifrån era behov och önskemål kan vårt produktionsteam anpassa våra e-learnings eller skapa helt nya och kundspecifika utbildningar. Kontakta oss så berättar vi mer!

Information

E-learning

Biologisk mångfald – E-learning

Sökord

  • Biodiversitet
  • Biologisk mångfald
  • Naturbaserade lösningar

Kursavgift

790 SEK (exkl. moms)

Kursanmälan

Biologisk mångfald – E-learning

Kontakt

Kursledare Nicole Klemets

Nicole Klemets

Kursledare & Produktägare E-learning0709-27 45 06Kontakta mig >>
Kontakta Ramboll Utbildning

Ramboll Utbildning

Support & Förfrågningar