Integrera hållbarhet i ledningssystemet

Utveckla hur ert ledningssystem blir ett kraftfullt verktyg för att integrera hållbarhet i er kärnverksamhet.

Att flytta hållbarhetsarbetet in i kärnverksamheten är något många företag och organisationer arbetar med idag. Fler och fler inser affärsmöjligheterna i att gå från hållbarhet som ett sidoprojekt till något i kärnan, vilket drivs på av både lagkrav, kundkrav och affärsmöjligheter.

Detta ställer höga krav på samverkan mellan olika delar av organisationen och olika roller. För att lyckas krävs både förståelse både för organisationens affär och gemensamma mål för utveckling men även för hur man tillsammans på bästa sätt nyttjar varandras kompetens, metodiker och arbetssätt. Det krävs också att forumet för samverkan har tydliga riktlinjer och direktiv från ledningen.

Den här kursen syftar till att ge dig som arbetar med kvalitets- och ledningssystemfrågor större förståelse för det strategiska hållbarhetsarbetet. Samtidigt ger den dig som har fokus på det strategiska hållbarhetsarbetet större förståelse för kvalitets- och ledningssystemsperspektivet. Kursen ger er nycklarna till att skapa förutsättningarna att samverka på ett effektivt sätt.

I kursen har vi fokus på förståelse och enkelhet, med metoder som hjälper dig att driva och utveckla ett effektivt hållbarhetsarbete i din organisation. Steg för steg går vi igenom de delar som behöver finnas på plats för att få ett strategiskt och operativt hållbarhetsarbete att fungera och ge er verksamhet den positiva effekt som ett välfungerande hållbarhetsarbete gör. Ni får tid i övningar och stöd att hitta var ni är i denna utvecklingsresa och hur ni konkret kan arbeta som ett team både med ledningssystem och hållbarhetsfrågor samtidigt framåt.

Kursen ger dig

Kursen ger dig konkreta tips på hur ledningssystemet kan användas för att nå era hållbarhetsmål. Ni får en grundläggande kunskap om ledningssystem och hållbara affärsmodeller så att ni sedan kan väva samman dessa och få framdrift i ert totala hållbarhetsarbete och förstå hur ni tillsammans kan utveckla er verksamhet och väva in hållbarhet i er kärnaffär på ett tydligt sätt.

hållbarhetsarbete

Målgrupp

Kursen är öppen för alla och riktar sig särskilt till er som önskar en brygga mellan traditionella kvalitetsroller och övriga strategiska ledarroller som hållbarhetsstrateger, ekonomichefer, kommunikationschefer med flera.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs.

Ur kursens innehåll

 • Omvärldsspaning och kunskap om internationella riktlinjer och trender inom ledningssystem, kvalitet och hållbarhet framåt
 • Systematiskt hållbarhetsarbete – Hur ledningssystemet blir ett kraftfullt hjälpmedel för att nå era hållbarhetsmål
 • Operativt hållbarhetsarbete – Praktiskt hållbarhetsarbete som får effekt
 • Förståelse för varandras perspektiv, och hur kvalitet och hållbarhetsstrategi kan samverka framåt och förflytta ert hållbarhetsarbete från stuprör till hängränna
 • GAP-analys och fokus på er verksamhets viktigaste förflyttningar, och hur ni jobbar vidare med dessa
 • Metoder och goda exempel som skapar affärsnytta

Recensioner

Läs recensioner av våra kurser och utbildningar.

Kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar erbjuder givetvis möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Kurs på distans EU-Taxonomin

Fler kurser inom hållbarhet

Här hittar du fler kurser inom hållbarhetsområdet.


Beställningsvillkor

 • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
 • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.
 • Kursavgiften faktureras av oss vid kursstart. Betalningsvillkor: 30 dagar netto

Information

Öppen Utbildning

Integrera hållbarhet i ledningssystemet

Sökord

 • CSRD
 • Hållbarhetsarbete
 • Ledningssystem

Kursavgift

8.500 SEK (exkl. moms). Kursdokumentation ingår. På klassrumsutbildningar ingår även lunch och fika.

Datum

Göteborg
2024-08-28

Kl. 09:00 - 16:30

Kursanmälan

Integrera hållbarhet i ledningssystemet

Kontakt

Kontakta Ramboll Utbildning

Ramboll Utbildning

Support & Förfrågningar

Kontakt

Lars Bolling, Senioskonsult

Lars Bolling

Seniorkonsult och kursledareKontakta mig >>