Webbinarium 8 juni - Invånarnas syn på sin miljö- och klimatpåverkan

I Rambolls rapport ”Invånarnas syn på sin miljö- och klimatpåverkan” framgår bland annat vilka förändringar invånarna är beredda att göra, vad de efterfrågar för att kunna göra medvetna val i vardagen och hur de upplever samhällets beredskap vid vattenrelaterade problem. Under webbinariet diskuterar Louise König, Konsultchef Strategic Sustainability Consulting, med deltagarna vad resultaten egentligen innebär.

Rambolls rapport ”Invånarnas syn på sin miljö- och klimatpåverkan” bygger på en intervjuundersökning bland svenska allmänheten som vi gjort tillsammans med Kantar Sifo. I rapporten framgår bland annat vilka förändringar invånarna är beredda att göra, vad de efterfrågar för att kunna göra medvetna val i vardagen och hur de upplever samhällets beredskap vid vattenrelaterade problem.

Rapporten visar att 44 procent är villiga att förändra sina konsumtionsvanor och 40 procent att de kan tänka sig att i större utsträckning välja miljöanpassade varor. Samtidigt uppger varannan att de saknar tillräcklig information för att kunna göra medvetna val som minskar det ekologiska fotavtrycket.

Under webbinariet diskuterar Louise König, Konsultchef Strategic Sustainability Consulting på Ramboll, med deltagarna vad resultaten egentligen innebär. Hur kan vi som representerar olika delar av samhället fånga upp behoven från invånarna och omsätta dem till praktiskt stöd och vägledning?

Vi kommer att prata om:

  • Hur ser Sveriges invånare på sin egen miljö- och klimatpåverkan?
  • Varför är det viktigt att börja prata klimat, vatten och biologisk mångfald i kombination?
  • Hur kan vi accelerera invånarnas möjlighet att göra hållbara val i vardagen?
  • Vad kan samhället göra för att höja kunskapsnivån och bidra till aktiv beteendeförändring?
  • Hur kan vi hjälpa organisationer att förflytta sig i sin egen hållbarhetsresa?

Ladda gärna ner och kika på rapporten i förväg.

Anmäl dig till webbinariet här!
8 juni kl 10:00-10:45

Webbinariet är kostnadsfritt.