Ramboll medverkar på Chemgroups kemikaliedag

Charlotta Boweden från oss på Ramboll (fd RSM&CO) kommer att medverka på vår samarbetspartner Chemgroups kemikaliedag på Universeum tisdagen den 20:e november där hon kommer att prata om livscykelanalyser enligt ISO 14001.

Chemgroup bjuder in till en heldag, full med kemikalierelaterade föreläsningar, och hoppas att du ska få med dig både ny kunskap, nya kontakter och möjligheter för att jobba ännu bättre framöver med kemikaliehantering inom din verksamhet. Det ges även möjlighet att få information om funktionerna i Chemgrups tjänst för kemikaliehantering.

Chemgroup erbjuder Rambolls kunder 15% rabatt på anmälningsavgiften - Ange Ramboll i er anmälan!

Datum: 20 november

Tider: 10:00 - 19:00

Kostnad: 1 095 kr/deltagare (exkl. moms)

Plats: Universeum, Södra vägen 50, Göteborg

Rabattkod: Ange Ramboll i din anmälan för att få 15% rabatt

Anmälan

Klicka här för att anmäla dig

Ur programmet

Riskbedömning
Hanna Björklund berättar om de senaste nyheterna i riskbedömningsmodulen i Chemgroups tjänst. Hur hänger allt ihop och vad bör man lägga tid och kraft på?

Substitutionscentrum – med substitution i centrum
Gudrun Bremle berättar om Substitutionscentrum, vilket fungerar som ett stöd för företag i deras arbete med substitution av farliga kemikalier. Genom att höja kunskapen om farliga ämnen bidrar Substitutionscentrum till en ökad substitution av dessa. Rådgivning, utbildning och kommunikation utgör de centrala delarna av verksamheten.

Forum för kemikaliefrågor – Nyheter från Chemgroup
Jonas Wiktor berättar om Chemgroups nya forum. Detta hoppas vi ska leda till bättre information och hjälp mellan våra kunder med kemikalieförbättrande arbete och substitution.

Stena Recycling AB – Skapa produkt av avfall
Jan-Erik Andersson, Business area manager Farligt avfall, berättar om hur avfallsolja kan bli en säljbar produkt istället för avfall och hur lagstiftningen medger detta.

Allergiframkallande ämnen – kontaktallergi, berör det oss?
Lina Hagvall, Associate Professor på Sahlgrenska Universitetssjukhus, har många års erfarenhet av arbetsmiljöarbete med allergiframkallande ämnen. Som expert på kontaktallergi lär hon oss mer om detta.

Hydro Extrusion Sweden AB – Så här gör vi
Elisabeth Hermansson, miljösamordnare på Hydro Extrusion, berättar om hur de jobbar med sin kemikaliehantering. Vilka åtgärder har de gjort för att få bättre rutiner och säkrare kemikaliehantering?

Ramboll – klara av livscykelanalysen i nya ISO-kraven
Charlotta Boweden från Ramboll delar med sig om tips på hur tar man fram en Livscykelanalys som uppfyller kraven i ISO 14001 och hur kan man använda sig av livscykelanalysen i sitt förbättringsarbete.

Nya och bortglömda funktioner i Chemgroups tjänst
Pernilla Ylander berättar om både nya och kanske även bortglömda funktioner. Du får tips om när du ska använda dem och vilken rapport som svarar på din eller myndighetens fråga.

Kemilabbet och mingelmat
Dagens avslutas i Universeums helt nya kemilabb. Där utforskar vi kemins magi och lär oss mer tillsammans med personal från Universeum.